Skip to content

Social màrqueting. Facebook o Google+?

Amb més de 1.100 milions d’usuaris Facebook continua sent la xarxa social més popular. Pel contrari Google+, amb prou menys seguidors però amb l’avantatge de ser la xarxa social de Google, comença a despuntar amb força i més arran dels darrers canvis introduïts en l’algoritme del seu cercador.

La qüestió és… si sóc una empresa en quina xarxa social hauria de tindre presència corporativa?

Facebook té l’avantatge de ser la xarxa més popular i la seua potent capacitat de segmentació ens permet d’arribar a un públic molt definit però presenta un seguit de desavantatges importants. Els continguts publicats en perfils d’empresa tenen molt poca visibilitat, a penes un 15% dels seguidors visualitzen les nostres entrades. Per tant, o bé disposem d’una gran quantitat de seguidors o estem obligats a realitzar publicitat per ampliar l’abast de les nostres publicacions.

Google+ amb 400 milions d’usuaris és la tercera xarxa social en usuaris actius, a molta distància en popularitat de Facebook, però és la xarxa social de Google i els seus avantatges són realment positius per les empreses, cara ajuda també de forma molt considerable al posicionament. Si disposem d’una pàgina web corporativa podrem vincular-la a una pàgina de Google+ i començar a aconseguir +1, l’equivalent al M’agrada del Facebook. La diferència és que, en ser de Google, el +1 té molt més valor i incideix directament en el posicionament i visibilitat de la web.

La sinergia entre el cercador Google i la seua xarxa social és cada volta més estreta, sobretot després del canvis fets en l’algoritme del cercador anomenat Penguin. Ara les nostres cerques personalitzades també estan associades a les nostres relacions socials “si tenim una sessió de Google oberta” i els continguts posicionats s’intercalen amb els continguts d’aquells usuaris als quals seguim…Google+ està canviant Google.

Google+ avança contínuament i entre les darreres novetats introduïdes trobem les Comunitats, entorns temàtics creats pels usuaris on es publiquen continguts amb una visibilitat molt més gran, i la possibilitat d’aconseguir molts +1 d’una forma més senzilla que no un nou M’agrada de Facebook.

Altre aspecte imprescindible per abordar la qüestió és el fenomen de l’ús d’internet a través de smartphones, cal no oblidar que el sistema operatiu d’Android està desenvolupat per Google…sempre associat a un perfil de Google+.

Així, doncs, si bé és convenient treballar en Facebook per la seua gran popularitat i capacitat de segmentació entre el seu públic, Google+ s’està convertint en una ferramenta imprescindible a l’hora de treballar el social media de forma professional i ajudar a posicionar la nostra empresa.

Entrades relacionades

Xatcom – Agencia digital Valencia
C/ de Molinell, 37  46010 València

Tots els drets reservats © Xatcom 2016

Xatcom – Agencia digital Valencia
C/ de Molinell, 37  46010 València

Tots els drets reservats © Xatcom 2016