Després de mesos de treball intens amb implicació de tot el nostre equip, ja es pot visitar la nova web del Consorci per a la Gestió de Residus V5-COR. Des que començàrem a dibuixar el projecte hem treballat amb l’objectiu de transmetre l’orientació que vol donar la nova direcció al Consorci; una nova manera de treballar basada en la transparència i la proximitat als ciutadans.
Alhora ens hem esforçat a fet intel·ligible tota la complexitat que envolta la gestió dels residus, a voltes amb aspectes de difícil comprensió, amb el punt de mira posat en la tasca divulgativa. Una web amb molta densitat de continguts. No debades el COR és un organisme que gestiona prop de 135.000 tones anuals de residus sòlids urbans, provinents de 93 municipis de es comarques de la Safor, la Vall d’Albaida, la Costera, la Canal de Navarrés i la Vall de Cofrents-Aiora.
Una de les seccions més destacades és el Portal de Transparència. Un catàleg de documents permanentment actualitzat que poden consultar els ciutadans, dels àmbits institucional i organitzatiu, jurídic i documental i econòmic. Les entranyes de l’entitat al descobert en un espai que va més enllà dels requisits a què obliga la Llei de Transparència, Accés a la Informació Pública i Bon Govern. De fet, el Portal compta amb la secció Dades al Teu Poble; una dissecció de les dades de cada municipi de les cinc comarques del COR sobre la gestió dels residus i la recollida selectiva, amb rànquings de cada matèria.
Altra motivació fonamental ha estat la funció divulgativa. La secció Residu al Teu Lloc posa a l’abast dels usuaris una guia pràctica per saber a quin contenidor va cada cosa. A més, a Troba el Teu Ecoparc els ciutadans poden localitzar totes les instal·lacions de la xarxa d’ecoparcs, amb els horaris i els residus admesos. Tot aquest volum d’informació encaminada a la conscienciació dels ciutadans pel que fa a la gestió responsable dels residus domèstics i el foment del reciclatge. En aquest sentit hem posat l’èmfasi en reportatges en profunditat per a posar en valor iniciatives que tenen lloc al territori del COR. Com les de Carrícola, un poblet de la Vall d’Albaida que recull selectivament el 100% de la matèria orgànica, i d’Aiora, que ha posat en marxa un projecte de compostatge domèstic. Un tercer reportatge explica al detall el funcionament de les plantes de tractament on es porten els residus que genera el COR.