Skip to content
Politica de privacitat de Twitter

Canvis en la política de privacitat de Twitter: què signifiquen?

Si sou usuaris de la popular xarxa social Ttwitter i teniu activades les notificacions, segur que haureu rebut un avís informant de la modificació de la política de privacitat. Però, què signifiquen realment aquests canvis?

D’entrada, la xarxa social nord-americana ens diu que amb les modificacions persegueix brindar-nos una experiència de Twitter més personalitzada. Traduït al llenguatge real, significa que faran un ús comercial de les nostres dades, que compartiran amb altres empreses.

Representa això un canvi significatiu? No, Twitter sempre ho fa fet. Hem d’entendre que, com han dit molts experts, en les xarxes socials no som els clients, som els productes. Sota l’aparença de gratuïtat, aquestes empreses viuen de comerciar amb les nostres dades, obtingudes a través del nostre comportament en la navegació o la ubicació. El que passa ara és que augmenta la capacitat de rastreig de la publicitat.

Pels usuaris de Twitter és recomanable no passar per alt la qüestió. Si el missatge rebut s’ha ignorat, el 18 de juny s’activaran per defecte tots els nous ajustaments. En la comunicació que ens arriba de Twitter, ens trobem amb el botó sona bé. Clicar-lo també representa l’acceptació completa.

Els ajustaments es poden, però, editar en la configuració del perfil. En la pestanya Privadesa i seguretat trobarem la secció Personalització i dades. Ací hi ha els paràmetres de tota la informació que Twitter recopila de nosaltres i després ven. Entre altres, ens apareix una novetat: que Twitter puga utilitzar informació sobre la ubicació de l’usuari per a mostrar-li contingut rellevant. O que puga compartir dades privades, que mai no inclouran el teu nom, adreça electrònica ni número de telèfon, amb socis determinats, és a dir, altres empreses, normalment anunciants. Totes les opcions es poden activar o desactivar en funció dels interessos de l’usuari.

Una informació molt interessant al respecte es pot obtenir en la pestanya les teues dades a Twitter. Ací trobem el que recopila Twitter sobre les nostres dades del perfil, els dispositius que utilitzem, entrades, interessos…fins i tot podem sol·licitar la llista dels anunciants que ens han inclòs entre el seu públic objectiu. La llista se envia en uns segons per correu electrònic.

Entrades relacionades

Xatcom – Agencia digital Valencia
C/ de Molinell, 37  46010 València

Tots els drets reservats © Xatcom 2016

Xatcom – Agencia digital Valencia
C/ de Molinell, 37  46010 València

Tots els drets reservats © Xatcom 2016