Skip to content
borrar caché redes sociales

Esborrar la caché de les xarxes socials

Les xarxes socials que tots coneixem permeten compartir enllaços a l’instant. A sovint, en publicar detectem problemes en les dades que hem compartit. Un exemple molt freqüent es detectar errors tipogràfics o descobrir la visualització d’una imatge equivocada. Encara que actualitzem està informació en la nostra web comprovarem que la informació anterior encara s’incorpora al segment del codi social de la plataforma en qüestió, i per això l’actualització no s’executa de manera correcta.

Per aquest motiu és interessant conéixer com esborrar la caché de les xarxes socials més utilitzades en l’actualitat, com són Facebook, Twitter o Linkedln i per a això cal entendre dos conceptes bàsics de la “anatomia” d’aquestes plataformes: la caché i les targetes de resum. 
El sistema de caché que utilitzen les xarxes socials els permet emmagatzemar les metadades d’una publicació i així poden preveure i accelerar les sol·licituds futures d’altres usuaris. Aquesta informació es un compute de dades extretes de les fonts originals.

Les targetes de resum que utilitzen aquestes plataformes, que són una espècie de resum social, un context que descriu el contingut i les imatges compartidas, o en altres paraules, una vista prèvia de l’enllaç que apareix en copiar i pegar una URL en les xarxes socials.
Una vegada coneguts aquests dos conceptes hem de saber que cada xarxa social funciona de manera diferent, i per això a continuació mostem les diferents formes d’esborrar la caché en les xarxes socials més conegudes.

Esborrar la caché de Facebook

Es pot dur a terme de dues maneres, la primera a través del depurador compartit que es troba entre el webmaster i l’eina invalidat de lot, i es mostra com un camp de text bàsic per a ingressar la URL. El segon mètode a través de l’eina Invalidat de lot, que permet esborrar la caché de múltiples enllaços.

Depurador compartit de Facebook
https://developers.facebook.com/tools/debug/

Borrar caché Facebook

Esborrar la caché de Twitter

Es realitza a través de l’eina de validació de targetes que permet a la xarxa social eliminar la caché de una adreça web. A més, si tens algun problema amb les meta-etiquetes de la teua pàgina web podràs veure-les en el Log que mostra al processar el teu contingut.

Validació de targetes Twitter
https://cards-dev.twitter.com/validator

borrar caché de twitter

Esborrar la caché Linkedln

Es realitza a través de l’eina Post Inspector, que és similar a la utilitzada per Facebook o Twitter. Post Inspector permet identificar les dades que falten en la publicació i el que es necessita agregar perquè el contingut tinga millors vistes prèvies.

Post Inspector de Linkedln
https://www.linkedin.com/post-inspector/

 

 

 

 

Entrades relacionades

Xatcom – Agencia digital Valencia
C/ de Molinell, 37  46010 València

Tots els drets reservats © Xatcom 2016

Xatcom – Agencia digital Valencia
C/ de Molinell, 37  46010 València

Tots els drets reservats © Xatcom 2016