Skip to content
Search Console

Search Console 2018: nova versió de l’eina SEO de Google

Després de mesos de funcionament en versió beta, Google acaba d’estrenar la nova versió de Search Console, la seua principal eina SEO. Canvis que a Xatcom ens afecten en el nostre dia a dia, car utilitzem Search Console habitualment per a millorar el posicionament de totes les webs dels nostres clients. De moment, encara conviu amb la versió anterior i es troba disponible per a tots els usuaris verificats.

Google ha passat mesos recollint opinions dels usuaris de la versió beta. Ara bé, s’espera que progressivament vaja afegint algunes funcionalitats que encara es troben a faltar respecte de la versió antiga, com ha fet en la posada en marxa de noves versions d’altres aplicacions com Ad Words.

Si entrem a la nova Search Console ens trobarem, a banda d’un disseny completament renovament, amb la possibilitat d’obtenir més informes amb més dades que podem utilitzar per a millorar el posicionament de la nostra web. Segons Google, millora la transparència per tal que els webmestres de les web entenguen com les llegeix i indexa el principal cercador d’internet. En destaquem tres apartats:

Informe de Rendiment

Sens dubte, la principal novetat respecte l’anterior anàlisi de la cerca és que ara s’amplien les dades obtingudes a un període de 16 mesos, amb la possibilitat de comparar períodes. L’informe permet analitzar clics, impressions, CTR i posició mitjana. També permet filtrar per resultats de cerca web, d’imatge o de vídeo i segmentar per tipus de consulta, pàgina, país o tipus de dispositiu.

 

Search Console

Informe d’Índex de Cobertura

Mostra als webmestres com indexa Google la seua pàgina. Dona explicacions sobre perquè Google no està indexant correctament una url, i ofereix en clicar eines de diagnòstic i possibilitat de reindexar manualmente les pàgines al moment.

 

Search Console

Informe d’enllaços

Ens mostra, pel que fa als enllaços externs, quines son les pàgines més enllaçades i des d’on provenen els enllaços. Així mateix, les paraules des d’on més s’enllaça a la nostra web. També analitza, de la mateixa manera, els enllaços interns de la pàgina.

 

Search Console

La web Hoy Marketing fa una anàlisi acurada de la nova versió de la Search Console, i explica tot allò que s’hi pot fer.

Entrades relacionades

Xatcom – Agencia digital Valencia
C/ de Molinell, 37  46010 València

Tots els drets reservats © Xatcom 2016

Xatcom – Agencia digital Valencia
C/ de Molinell, 37  46010 València

Tots els drets reservats © Xatcom 2016