Skip to content

És semàntica, la teua web?

En la nostra tasca diària d’I+D+I, amb la finalitat d’aconseguir que els nostres projectes s’adapten a les darreres tendències marcades per les plataformes de cerca, estem incloent marcatge de microdades schema.org en els últims projectes.

El llenguatge HTML ens ofereix solucions pensades per a estructurar continguts amb major o menor flexibilitat depenent de la versió HTML triada. En la nova versió HTML5 i amb les noves etiquetes incorporades és possible millorar considerablement aquesta estructura.

Però si a més utilitzem microdades Schema, podem oferir una informació semàntica addicional molt més lògica que ajudarà els cercadors a entendre la naturalesa dels nostres continguts.

Google va adquirir en 2010 Freebase, que en el seu moment disposava d’una immensa base de dades de milions de referències, i que Google ja usava pel seu lloc de notícies.

“Ja aleshores l’enginyer de Google Amit Singhal ens anunciava: “la frescor i la rellevància dels continguts tindrà més importància, junt a altres elements com els microdata i els schema indexing, la qual cosa permetrà una millor indexació del contingut.”

Els avantatges d’usar aquestes microdades que proposa schema.org són moltes: millorar la indexació de la nostra web, relacionar contingut entre vàries pàgines per mitjà d’atributs socials específics, ressaltar el nostre contingut en fragments enriquits (amb foto i textos) als cercadors. A més de facilitar la tasca de compartir en les xarxes socials, com Google+ que ja usa aquesta mena de dades estructurades per mostrar el contingut en el snippet de su timeline.

L’etiquetat schema es recomanable en pàgines que generen una gran quantitat de contingut: tendes online, webs corporatives amb notícies, portals online.

Existeixen més de cent tipus de fragments enriquits, tant per treballs creatius (sèries de televisió, receptes, llibres, pel·lícules), objectes inserits que no són text (àudio, imatges, vídeo), esdeveniments, organitzacions, persones, llocs, negocis, restaurants, productes, reviews, etc…

En Xatcom.net ja usem metadades schema en els nostres projectes amb continguts dinàmics. Podeu consultar una llista completa de tots els tipus d’esquemes en schema.org.

Entrades relacionades

Xatcom · Agencia digital Valencia
Carrer de Molinell, 37 · 46010 València

Tots els drets reservats © Xatcom 2016