Skip to content
Wikipedia

La Wikipedia s’apaga en protesta per la directiva de drets d’autor de la UE

T’imagines una internet sense la Wikipedia? Nosaltres tampoc. La secció espanyola de la popular enciclopèdia digital no podia haver trobat una forma més cridanera de protestar contra la nova directiva sobre drets d’autor que projecta la Unió Europea: tancar provisionalment la seua pàgina fins el 5 de juliol, data en què el Parlament Europeu votarà si procedir o no amb el text.

Segons els responsables de la Wikipedia, la directiva amenaça la internet oberta tal com avui la coneguem. En aquest sentit s’han manifestat la majoria d’organitzacions de defensa de les llibertats i els drets fonamentals en internet, agrupades sota el lema #Salvalateuainternet. També ho han denunciat en una carta personatges com Tim Berners-Lee, inventor del World Wide Web, Vint Cerf, pioner d’internet, Jimmy Wales, cofundador de la Wikipedia, o Mitchell Baker, cofundador del Mozilla Project.

Eldiario.es revisa les dues principales amenaces que, al parer de la comunitat digital, representa la directiva:

– Un filtre de continguts (art.13), per a tot allò que es puge a internet, amb l’objectiu d’evitar violacions de drets d’autor, que no seria fiable.

– També un canon AEDE d’àmbit europeu que dificultaria el fet de compartir notícies i fins i tot posaria en perill la pròpia Wikipedia.

En la seua protesta, la Wikipedia insta als europarlamentaris a votar en contra del text, per a així obrir-lo a debat i considerar totes les propostes per a protegir l’accés universal als coneixements. Als internautes, els dóna ferramentes per a l’activisme: a banda de proposar etiquetes per les xarxes socials, des d’aquesta pàgina anima a escriure directament als europarlamentaris i a publicar en les seues pàgines web i perfils.

Entrades relacionades

Xatcom – Agencia digital Valencia
C/ de Molinell, 37  46010 València

Tots els drets reservats © Xatcom 2016

Xatcom – Agencia digital Valencia
C/ de Molinell, 37  46010 València

Tots els drets reservats © Xatcom 2016