Skip to content
Continguts originals

Google premiarà en les cerques els continguts originals

Hem llegit en moltíssimes ocasions informacions sobre l’algoritme de Google i la seua influència. Però els resultats que ofereix els cercador més potent del món no estan únicament en mans de les màquines; un exèrcit d’humans, els quality raters o avaluadors de qualitat, es dediquen a analitzar-ne els resultats i suggerir millores. De fet, Google assegura que es recolzarà en la tasca dels raters per a elevar en els resultats de les cerques allò que considera continguts originals.

En un món on cada vegada circulen més notícies, sovint copiades les unes de les altres, poder identificar les informacions originals és molt valuós i no sempre és possible. 

Continguts informatius com entrevistes o llargues investigacions que requereixen de molt de temps i esforç, contrastant fets i consultant fonts, desperten l’interès de molts mitjans que immediatament generen una enorme quantitat de notícies al respecte. D’aquesta manera la informació original no sempre es manté en la posició que mereix. Allà on potser no arriba l’algoritme, ho faran els més de 10.000 raters contractats per la companyia.

El gegant californià els ha donat instruccions per tal que puntuen millor les pàgines individualitzades amb informacions originals, la qual cosa les ajudarà a romandre en posicions de privilegi i a no perdre’s en el mar d’internet. Les instruccions de Google es poden consultar en la Guia pels Avaluadors de Qualitat, un document públic. Concretament Google ha actualitzat l’apartat 5.1, que demana la màxima puntuació per a continguts sense els quals la informació que presenten no s’hagués conegut, o el 2.6.1, que indica als raters que tinguen en compte la reputació de les webs analitzades.

Sobre el funcionament de les proves de qualitat de la cerca, de les quals se n’han fet prop de 600.000, experiments i canvis en l’algoritme Google proporciona informació a bastament en la seua web corporativa.

Entrades relacionades

Xatcom – Agencia digital Valencia
C/ de Molinell, 37  46010 València

Tots els drets reservats © Xatcom 2016

Xatcom – Agencia digital Valencia
C/ de Molinell, 37  46010 València

Tots els drets reservats © Xatcom 2016