Skip to content
Google Local Guides

Google Local Guides, el costat més humà de Google Maps

El turisme ha entrat en una nova dimensió gràcies a les noves formes de comunicar-se en internet. Cada cert temps apareixen noves ferramentes per a promocionar una destinació turística a les que cal que parem atenció, tant si som usuaris d’internet interessats en el turisme, com si ens dediquem a la promoció turística. En el cas de Google Local Guides, hem de tenir en compte que es tracta d’un producte desenvolupat per Google.

Google Local Guides és un programa de Google que naix per a enriquir el contingut que es mostra en Google Maps. Actualment l’ús dels mòbils ens permet disposar d’informació actualitzada de llocs d’interès, restaurants, museus, etc., quan ens trobem de viatge. Una eina que tots hem usat alguna vegada a l’hora de prendre decisions en la nostra destinació de vacances.

Gràcies al geoposicionament Google recopila la informació dels llocs o establiments que visitem i ens permet, inclús ens convida, a fer-ne una valoració o ressenya. D’aquesta forma el cercador es retroalimenta de la informació que els usuaris publiquem en la plataforma, oferint informació fiable i actualitzada.

A tots els que ens agrada viatjar i consultar informació publicada per altres usuaris formar part d’aquesta comunitat ens pot resultar molt atractiva. Unir-se al programa és senzill; es pot fer des del menú de Google Maps, en l’apartat les meues aportacions. Si no estem registrats, disposarem d’un enllaç per donar-nos d’alta.

La plataforma es va posar en marxa el 2015 i actualment compta amb 50 milions d’usuaris en tot el món. Local Guides és un sistema gamificat que ofereix recompenses en forma de punt i classifica els usuaris amb insígnies en relació a la quantitat de les aportacions i la qualitat.

El 2016 Google va anar un pas més lluny i va crear Local Guides Connect, un fòrum online de Local Guides que, a més d’enriquir Google Maps, permet els usuari compartir experiències de viatges. Semblant a una xarxa social, les publicacions poden ser valorades per altres usuaris de la comunitat. També permeten fer encontres (quedades) amb altres Local Guides per a explorar ciutats, llocs, restaurants, etc.

La importància d’aquesta xarxa de guies pel sector turístic és molt important, perquè les opinions, puntuacions i fotos sobre hotels, restaurants, museus, etc. d’aquests usuaris poden tenir un gran pes en els resultats de les cerques. De forma semblant al que vam explicar en la notícia Google premiarà en les cerques els continguts originals, el cercador posa en mans d’humans la qualitat dels continguts que mostra en els resultats de la cerca. En aquests cas usuaris especialitzats no remunerats, bo i evitant deixar tot el treball a l’atzar de l’algoritme del moment. Segons la companyia:

Hi ha milions que confien en les aportacions de la resta de persones per a prendre decisions d’on anar i què fer. Per aquest motiu, Google va posar en marxa aquesta iniciativa en gener de 2015.

Els Local Guides van escalant posicions en funció a les seues contribucions i els punts que Google els atorga i poden obtindre recompenses segons el seu nivell d’activitat: subscripcions a servicios de música, espai d’emmagatzemant en Google Drive…Es pot comprovar el sistema de puntuació ací.

Si ets Local Guide de nivell 2 tens la possiblitat d’organitzar quedades amb altres Local Guides. En aquestes reunions els Local Guides poden col·laborar amb empreses per tal que els encontres siguen més interessants i assequibles pels participants. Així mateix les empreses poden patrocinar quedades oferint productes o serveis, com degustacions gratuïtes o descomptes en el lloguer d’establiments.

No obstant això, és important que les aportacions que es realitzen en Google Maps no es vegen influenciades pels patrocinis. Els Local Guides no deuen acceptar ni poden cap tipus de pagament a canvi d’organitzar quedades en les que alguna empresa col·labore. Els amfitrions han de comunicar en la descripció de les quedades si l’encontre està patrocinat i advertir que la reunió no implica cap tipus de contribució per a l’empresa o per part d’ella.

Si t’agrada viatjar, conèixer nous llocs, vols saber més sobre fotografia, gastronomia, etc., aquesta comunitat et pot encantar. Si a més més treballes en el sector del turisme, l’has de conèixer perquè té molt a oferir.

Entrades relacionades

Xatcom · Agencia digital Valencia
Carrer de Molinell, 37 · 46010 València

Tots els drets reservats © Xatcom 2016

Xatcom · Agencia digital Valencia
Carrer de Molinell, 37 · 46010 València

Tots els drets reservats © Xatcom 2016